Vanuit beweging - opleiding - training - coaching

Nuova Strada®

Onze Ambassadeurs

Sjoerd Dirk Meijer en Rutger van Amstel

Sjoerd Dirk Meijer Ambassadeur "Jongens in hun Kracht"

Ik ben blij en dankbaar dat Gerbrand en Rita mij gevraagd hebben om ambassadeur te zijn voor Jongens in hun Kracht. In mijn werk als specialist hoogbegaafdheid en plusklasleerkracht heb ik veel te maken met (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen die 'in hun hoofd' zitten. Dit zijn kinderen die veelal door te denken tot een oplossing van een uitdaging of probleem komen en hun ratio gebruiken om zich (emotioneel) staande te houden. Als hoogbegaafd kind - en later als volwassene - deed ik dat ook. Van jongs af aan heb ik geprobeerd de uitdagingen in mijn leven zelf op te lossen door te denken.

In het najaar van 2015 kwam ik via Facebook een bericht van Gerbrand tegen over Jongens in hun Kracht. Ik was direct geïntrigeerd door dit bericht en tegelijkertijd stootte het me af. "Dit is interessant, maar is dit wel iets voor mij, ik hou toch helemaal niet van bewegen?". Ik besloot om er toen niets mee te doen. En toch... het bleef aan me trekken. Eind 2016 heb ik me aangemeld voor een ervaringsworkshop. Deze workshop deed iets met me wat ik rationeel niet kon verklaren en waardoor ik uit m'n comfortzone moest. En dat was spannend.

In het voorjaar van 2017 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en heb ik me aangemeld voor de tweedaagse training om direct door te gaan met de vijfdaagse training tot Jongens in hun Kracht Advanced Coach, omdat ik deze bewegingsoefeningen wilde inzetten bij mijn begeleiding en coaching van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Wat een mooie, emotionele, maar vooral fijne ervaringen waren die twee trainingen! Door te leren krachtig te staan, voelde ik mijn emoties en ervoer ik mijn lichaam. Hierdoor zat ik automatisch niet meer in mijn hoofd en kwam ik tot rust. Ondanks dat ik (nog) niet kon verklaren hoe dit kwam, merkte ik dat de bewegingsoefeningen van Jongens in hun Kracht echt wat met me deden. En dat alles met weinig praten (en dus denken)!

De twee- en vijfdaagse training hebben mij laten ervaren dat ik mijn hoofd leeg kan maken, dat ik (weer) plezier heb in bewegen, ik mijn emoties voel en mijn hele lichaam ervaar en dat ik tot rust kan komen. Tevens krijg ik er energie van, heb ik mijn grenzen verlegd én kan ik ze aangeven. Vele beschermingsmuurtjes rondom mijn emoties heb ik kunnen afbreken. Door te bewegen vanuit 'zachte kracht' kom ik bij mijn gevoel en groeit mijn (zelf)vertrouwen!

(Vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen gun ik (zelf)vertrouwen, rust in hun hoofd en dat ze zichzelf kunnen zijn (dit zijn zaken die voor hen niet altijd vanzelfsprekend zijn). De bewegingsoefeningen van Jongens in hun Kracht geven de basis om dat te bereiken. Die ervaring draag ik graag uit en vandaar dat ik de uitnodiging om ambassadeur te worden direct heb aangenomen.

Is je nieuwsgierigheid naar Jongens in hun Kracht gewekt en werk je met of heb je (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, neem dan gerust contact met mij (of Gerbrand) op. Ik vertel je graag meer over dit unieke trainingsprogramma. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de gratis kennismakingsworkshops Jongens in hun Kracht die ik organiseer in mijn praktijk voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Graag tot ziens! Sjoerd Dirk Meijer iQBegrijp.nl


Rudolf Renfurm Ambassadeur Jongens in hun Kracht.
AIKIDO-Ka’s in hun kracht d.m.v. het trainingsprogramma Jongens in hun Kracht.

In 2009 ben ik gestart met mijn eigen AIKIDO budoschool. In dezelfde jaar leerde ik Gerbrand tijdens een gezamenlijke zwaard training kennen. Samen wisselden wij ervaringen uit over Budo in de vorm van AIKIDO en Nin-Jutsu.

Beide hadden wij zo onze eigen ontwikkelingspad in Martial Art doorlopen en waren onze ervaringen op het vlak van jongens en meisjes in hun kracht zetten. In de daarop volgende jaren heb ik mij verdiept in meer vormen van zelfverdediging waarbij steeds weer elkaars pad gekruist werd. Steeds kwam het onderwerp jongens en meisjes in hun kracht zetten als een belangrijk thema door Gerbrand ter sprake gebracht. Door de samenwerking met kindercoach Carla Pigmans kwamen ook de combinatie van Rots-Water-Training ter sprake tijdens workshops met kinderen.

Door deze samenloop kwamen Carla en ik wederom met Gerbrand in contact die intussen zijn voorgenomen plannen verder uitgewerkt had in het unieke trainingsprogramma jongens in hun kracht. Na het volgend van de 2-daagse verdiepingstraining Jongens in hun Kracht bij Gerbrand ben ik gestart het Jongens in hun Kracht trainingsprogramma te integreren in mijn AIKIDO lessen. Niet om het Aikido te veranderen echter heel duidelijk dit te versterken middels oefeningen tijdens warming-up en cooling down of als tussentijdse Voet-Grond-Contact bewust staan oefeningen.

Dit maak het programma zo uniek en toepasbaar binnen de Budo/Martial Art wereld. Het bied houvast voor de docent om jongens en zeker ook meisjes te trainen in krachtig staan en bewuster te lopen en daarmee beter verbonden te zijn met je eigen innerlijke kwaliteiten die jou als persoonlijkheid versterken.

Het trainingsprogramma Jongens in hun Kracht bied een duidelijke verbetering voor jongens en meisjes en zelf pas ik dit wekelijks toe in mij Aikidolessen. Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten hierover surf naar www.aikidokan.nl


Rutger van Amstel Ambassadeur "Jongens in hun Kracht"

In mijn werk kom ik steeds meer mensen tegen die open staan voor innerlijke rust en authenticiteit. Niet alleen bij henzelf maar ook bij de mensen waarmee ze werken, zowel collega’s, medewerkers en klanten.

Dat is mooi om te zien want in een maatschappij waarin de kans groot is dat je beoordeeld wordt op uiterlijkheden en het aantal volgers en positieve posts op je social media accounts, is het steeds moeilijker te vertrouwen op je eigen kracht en authenticiteit.

Dat Gerbrand Martini (samen met zijn vrouw Rita Kroeze) je kan helpen dit vertrouwen opnieuw te ervaren, heb ik zelf aan den lijve ondervonden tijdens de 2 daagse training Jongens in hun Kracht. Een inspirerende ervaring waar ik elke dag de vruchten nog van pluk.

Ook heb ik gezien wat de methode doet bij kinderen. Op een speelse, humoristische wijze laat Gerbrand kinderen en jongeren hun eigen kracht voelen. Het is prachtig mooi om te zien wat dit met kinderen doet en hoe ze langzaam maar zeker groeien door meer zelfvertrouwen. En dat verdient elk kind.

Vanuit deze persoonlijke ervaringen en geloof wat deze methode doet bij volwassenen en kinderen, wil ik graag ambassadeur zijn en mensen inspireren om contact op te nemen met Gerbrand en Rita. Dat gun ik iedereen.